Stugupproret

Protestlistor/Namninsamlingar runt om i landet
Se också facebooksidan Avloppsbedrägeriet, där du kan göra egna inlägg i debatten.

Nödrop från medborgare till regeringskansliet och partiledarna

2017-12-02. Hemlös- Upproret som film.
Kommuner gör människor hemslösa, fördriver dem i från deras hem, vi blir helt rättslösa

Inlägg

 

2017-11-29, Mora Tidning.
Orsas VA-uppror sprider sig- kräver stopp för utbyggnad

Uppropet startade i Orsa och sprider sig över hela landet.
VA- upproret kräver totalstopp för kommunernas VA utbyggnad.
Nybildade nationella nätverket VA i tiden har redan i vintern 2017 hunnit träffa politiskt sakkunniga på Miljödepartementet till  regeringens speciella utredare Anders Grönwall……

 

Folk är förbannande och uppgivna på politikerna som stjäl deras hem och stugor.

”Det här kan ta plats som en av de största politiska skandalerna i vår tid … kommunpolitiker som attackerar sina egna medborgare och tar deras hem med diverse ursäkter om avloppsanslutning ”för miljöns skull” … en anslutning som inte beställts och inte ens är bra för Östersjön ! Alla kommunpolitiker fråm höger till vänster har hoppat på samma tåg där både Moderater och Socialdemkrater ger sig på de mest sårbara i samhället med olika svepskäl men kontentan är att de vill åt våra fastigheter och pengar. I bakgrunden skymtar Avloppsindustrins intresseförening Svenskt Vatten som gjort ”hemliga överenskommelser” med kommuner som lovas att de slipper översynen över hela problemet. Allmänheten har inte inbjudits och har inte fått deltaga. Det resulterar i att de boende luras av ända upp till en miljon Kr eller blir av med sina hem. Många politiker säger sig verka för kommunens bästa när de tvingar bort pensionärer och folk, som inte har ’lösensumman’, utpressningspengarna, som kommunen kräver för att göra plats för superrika som tros betala mer skatt … det här får mig att må illa”

Så här säger Tyresöfolket: 

Kalvfjärdens vänner gick runt för att få underskrifter mot de höga anslutningsavgifterna för VA och vägar.  “Ni kan få betala 600,000 — 800,000 Kr om ni vill bo kvar i era hem … “ Här är reaktionerna:

BulletLång tystnad … “dom är ju inte riktigt kloka” (ofta återkommande med lite variation).

Bullet”kommunen säger att värdet går upp på vårt hus, men det är ju bara bra så länge bubblan växer och OM vi ska sälja och det vill vi inte, men det är möjligt att vi måste nu !  Kan kommunen tvinga folk från hus och Hem? ” [också återkommande]

Bullet”jag är ensam med barn och har ett lågavlönat arbete, jag kommer aldrig att få lån i bank och jag har verkligen inte lust att kommunen ska tjäna 2% på mitt lån”

BulletKommunen kör med utpressning och säger att vi inte får bygga om vi inte ansluter oss …
…det är olagligt att byta tjänster mot tillstånd men det skiter dom i …

Bullet tror dom att vi är miljonärer ? Vi köpte för länge sedan när priserna inte var så höga, men rika är vi verkligen inte !”

BulletFamilj med tre barn … köpte huset, har lånat för att renovera och har nu inget låneutrymme. Konstaterar att vi måste flytta.  Det här som var vårt drömboende … nu rena mardrömmen !

Bullet Pensionär – alla vet ju hur populära vi är i banken, jag får aldrig något lån !”

BulletArbetande par “Vi vill ha vatten och avlopp men det är för dyrt”

Bullet Familj med barn – egen företagare ”Jag kommer aldrig att ha råd att bo kvar … det innebär att jag måste sälja, bäst att sälja snabbt, för snart kommer många många att sälja och då går ju priserna ner”

Bullet ”Jävla idioter”  [också ofta återkommande]

Bulletjag är ensam och arbetar som undersköterska och har låg lön, köpte huset billigt för flera år sedan, har renoverat lite har försökt att amortera så mycket som möjligt för att kunna bo här som gammal,  men det kan man ju inte om man ska betala så mycket!”

Bullet … hur fan tänker kommunen ? Ska dom driva folk från hus och hem ?”

Bulletjag har bott permanent så länge och betalat för mångas vatten och avlopp, varför tar de [kommunen] inte de här kostnaderna på skatten ?

BulletVADDÅ länets nöjdaste invånare … det e’ ju bara ett stort dåligt skämt” (skylten har tagits ner)

Bulletdet här med vägar … är det meningen att vi ska betala för en infrastruktur som kommunen har nytta av om 10-20 år när de har gjort småhusområde av hela Brevik ?”

BulletVi vill inte lägga ner mer pengar på huset för vi tror husbubblan kommer spricka om några år”

BulletVart ska vi ta vägen ??? Det går inte att få tag i en lägenhet och staten kommer ju att ta 22% rea.vinst på hela summan sedan vi ärvde.

BulletKommunen kan gör som dom vill… ger vi dom inte en Miljon snor dom vårt hem !