Bergkvara (Mellan kalmar och Kristianopel)

Tvångsanslutning en fälla ekonomiskt

Tvångsanslutning en fälla ekonomiskt


Artikeln publicerades 3 maj 2012.

Nu är VA söder om Bergkvara framdraget till tomtgränsen, vilket blir exceptionellt dyrt. Min stackars stuga blir alltså utsatt för en kommunal våldtäkt.

Det sägs att en viss socialdemokrat har varit drivande för att genomföra ”våldtäkten”. Ska inte en socialdemokrat värna om de svaga grupperna i samhället?

De som har hus på östra sidan av E 22 tvångsansluts och tvingas betala 150 000 kronor plus kostnaden till huset. Till det kommer en årlig avgift på 3275 kronor och 29,12 kronor per kubikmeter vatten.

De som har fastigheter på västra sidan av vägen slipper och kan gräva ner en godkänd filtreringsanläggning för cirka 30000 kronor.

Ni som beslutat om tvångsanslutningen: Känner ni ingen ruelse över vad ni ställt till med ekonomiskt för så många människor?

Det är märkligt att kommunen köpt 40 anslutningspunkter i området. Varför? Den demografiska statistiken visar att allt fler av landsbygdens befolkning söker sig till städer. Hur kan man då vara så naiv att man tror att folk ska bygga nya bostäder bara för att det finns vatten och avlopp i kustnära områden?

De sex miljoner som de 40 anslutningspunkterna kostat kunde ha använts där de behövts bättre.

Men va anslutningarna ger ju jobb, se  denna artikel Storsatsning ger svevia jobb i två år: