Sydöstran- Jämjö/ Kritiska villaägare satte press på politikerna: Har inte gått rätt till

Sydöstran- Jämjö/ Kritiska villaägare satte press på politikerna: Har inte gått rätt till

KOmmentarer på facebook- va i tiden nätverk: 

Vill tillägga att: VA chefen har fortfarande inte redogjort varför han gör detta. Han ” hittar på” nya anledningar varje gång han uttalar sej.
Och han är väldigt tydlig med att han kan ” hjälpa till” att låna ut pengar till oss som om det skulle spela roll varifrån ett lån kommer.
För flera av oss handlar det om 4-500000 tusen. Det känns ju lockande med dagens räntor och flera har mer eller mindre betalat av sina lån.

— Jag såg för någon vecka sedan en fastighet vid hjälmaren där jag tror kommunalt va var dragit för en 10 år sedan att den skulle säljas av kronofogden. Kan det vara så att kommunerna erbjuder de som inte kan få vanliga banklån kommunala lån ( med högre ränta än bolån). När tio år gått så driver man in skulden o fastigheten säljs på exekutiv auktion. Vid det laget har folk glömt bråket om VA och den enskilde förlorar allt de äger. Ev blir de också skyldiga kommunen därefter. Alternativet är trol att vägra ta några lån o bo kvar. Kommunen kan ju döma ut avloppet med hänvisning till att kommunalt är bättre ( lögn) men om man envisas med att bo kvar vad skall då kommunen göra? Åka dit med polisen o vräka bort de boende mitt under en infekterad situation? Troligen tar kronofogden all inkomst ner till existensminimum och ev bilen men kan de verkligen vräka personerna? Det alternativet är i all absurditet bättre än det kommunala lånet
—Usch ja, det Är bedrövligt.
—Detta låter inte klokt. ?
—Nej det gör det inte. Dom kan inte förstå under vilken press vi lever.
—Förstår Sitter själv i ett jäkla läge. Just nu kan man inte sälja något heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *