BBlat-Köping/ Politiker sviker oss i väntan på kommunalt vatten

Politiker sviker oss i väntan på kommunalt vatten

För några dagar sedan gick ledande Köpingspolitiker ut och basunerade ut att de minsann kommer att svika oss som länge väntat på att få ett godtagbart dricksvatten här ute på Norr Mälarstrand.
(anm: BBlat- Köping/ Insändare: Beslut att gå vidare med VA kan stå Köping dyrt)

De kommer att svika oss som i väntan på kommunalt vatten och avlopp gjort investeringar i nya badrum eller avvaktat med att uppdatera de befintliga slamanläggningarna.

De kommer att svika oss som tysta hukat oss för den grupp som högljutt gapat och skrämt många till tystnad, och som till och med fått en del att sälja sina fastigheter.

Ni politiker har valt att böja er för den grupp som kallar sig Strategigruppen Norr Mälarstrand och för föreningen VA i Tiden (lustigt nog består kärnan i båda sammanslutningarna av samma människor). Föreningen VA i Tiden, som kör med argumenten: ”Kommuner gör människor hemlösa, fördriver dem ifrån deras hem, vi blir helt rättslösa.”

De sveklösa politikerna skriver också att: ”Ansvaret vilar tungt på Elizabeth Salomonsson (S), Annika Duàn (S) och Andreas Trygg (V) som i VME:s styrelse styrkt fortsatt process, fastän majoriteten i frågan från 2016 inte består. Det skadestånd för kontraktsbrott, som kan bli aktuellt om processen avbryts, kan blir en dyrbar historia för VME, och i slutändan för Köpings skattebetalare.”

Hur kan ni tolka det som att det är de politiker som väljer att följa det beslut som en gång demokratiskt har fattats är de som blir ansvariga för eventuella skadestånd ifall processen avbryts? Är det inte de politiker som väljer att avbryta och därmed svika oss fastighetsägare?

Hur kan ni ens tro på att ni ska kunna vinna röster i kommunalvalet på detta?

Stugägare utanför Köping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *