Bblat- Köping/ Insändare:Tvångsanslutning är inte demokrati

Tvångsanslutning är inte demokrati

Svar på insändaren ”VME om Mälarstranden – Vi fullgör vårt uppdrag

När man läser Salomonssons, Duàns och Tryggs svar på strategigruppens öppna brev blir man nästan mörkrädd. Det beslut som togs 2016-11-28 i fullmäktige var så illa underbyggt att dom flesta som röstade för inte hade en aning om vad dom röstade ja till. Ni påstår att ni genomför det uppdrag som ni fått, det är helt horribelt! Det är ni själva som gett er detta uppdrag.

Mig veterligen har tjänstemännen aldrig fått i uppgift att undersöka behoven eller nyttan med detta projekt. Dom har fått i uppdrag att genomföra det. Kosta vad det kosta vill. Det är lätt att vara generös med andras pengar.

Att sedan kalla en tvångsanslutning för demokrati – det är oförskämt. Det borde inte få förekomma i Sverige 2022. Att många väntar på att få kommunalt VA är nog en sanning med modifikation. Jag vet knappast några här ute som är för detta projekt med dom kostnaderna det medför. Många jag talat med kommer tvingas att sälja, är det demokrati?

Varför ska jag tvingas betala för något jag inte har beställt, behöver eller vill ha? Dom som vill ha kommunalt VA får väl betala för detta då, men låt oss andra slippa. Norr Mälarstrand är till syvende och sist ett fritidsområde, låt det förbli det!

Peter Löfblad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.