Facebookgruppen Kalvfjärdens vänner/ De kommunala vattenslukande avloppen måste avvecklas på sikt

Avloppen, istället för att avvecklas, byggs ut för att de är vinstmotorn för avloppsindustrin. Den industrin får bränsle av kommunerna som ansvarar för sanitet och som tror sig slippa sitt ansvar om de ger det det till Svenskt Vatten” som är avloppsindustrins intresseorganisation och har knutit upp sig i en dödlig spiral av massiv konsumtion av grundvatten som slutar i haven. Medvetet myoptiskt synsätt som ger klirr i kassan men resulterar i ökande global uppvärmning och massiva storbränder med många döda !
Inlägg 14 juni:
Har VA industrin med stöd från kommunerna vunnit ? Så vad händer om vi har en större terrorattack mot infrastrukturen, ingen el, inget vatten, kan inte spola WCt, gå ut i skogen med toapapper, hink på natten … hur sanitärt är det kan vara i veckor, ingen värme? ta in på hotell. En stor skogsbrand för att avloppet har skickat vattnet till ett reningsverk och grundvattennivån är en meter under den nivå när rötterna normalt hittat vatten? Nu har vi en torr skog runt våran stuga och om branden tar fart kan vi få en eldstorm som går fram med vindhastigheten ! Då gäller det att man får varning tidigt och kan ge sig iväg på några sekunder medan det dånar och himlen är blodröd med gnistrande debris överallt. Jag har upplevt en sådan i Spanien och det som räddade våra liv var att hela urbanisationen hade markinfiltration av vårt spillvatten och vattnet + näringen gjord vegetationen frodigt grön … DÄR STANNADE ELDSTORMEN … inget annat kunde stoppa den, det gick för fort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.