SVT serien ”Nedsläckt land och den nya serien ”samhällskollaps”

Skall alla avlopp i sverige byggas om för att drivas med el och kräva kemikalier och service, eller inlämmas i kommunernas stora läckande VA nät?
Vid en kris/krig så kommer vi att få svårt att få dricksvatten till folk i städerna och få kemikalier till reningsverken, om de nu överhuvudtaget fungerar. Folk kommer söka skydd på landsbygden, och där mötas av samma kaos. Detta pga den enorma tvångsanslutningsivern från kommunerna och alla utdömda avlopp som nu bytts från alltid fungerande infiltrationer till minireningsverk mm som VA branschen lobbat fram i myndigheternas korridorer, och som kommuner och stat stöttat eftersom jobb och materialåtgång ger skatteintäkter.
Se tipset: För ett par år sedan sändes i SVT programserien ”Nedsläckt Land”. Var väldigt informativt. Nu har en ny serie i SVT kommit; ”Samhällskollaps”. Kan ses via SVT Play.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.