DT/ Boende rasar över VA anslutning till Halvars (Ludvika)

Så var det dags igen, kommunerna fortsätter att driva igenom tvångsanslutningar trots att det bryter mot § 6 Lagen om allmänna vattentjänster. Kommunen påstår att vattenkvaliteten är dålig men talar inte om vad det är för de boende. Radon är lätt att ventilera bort och klorid lätt att filtrera med omvänd osmos utan kemikalier.
Den gamla hederliga markbaserade anläggningen med trekammarbrunn och infiltration är på alla parametrar fortfarande oöverträffad. Något som det kommunala reningsverket inte klarar.
/ Kent Leonardsson, VA-i-tiden, sekreterare

Blötberget-Gonäs

Boende rasar över VA-anslutning – ”Ren lögn och förbannad dikt”

Området finns med i kommunens vatten- och avfallsplan. Men nu rasar boende på Halvars i Ludvika kommun över att behöva ”tvångsanslutas” till det kommunala vattnet med hänvisning till att deras vatten är för dåligt.

– Det är ren lögn och förbannad dikt, dundrar Alf Carlsson som bor i området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *