BBlat/ Vad får vi för våra röster i Köping?

Vad får vi för våra röster i Köping?

För snart fyra år sedan valde vi i Köping vilka som skulle representera oss i lokalpolitiken kommande år.

Valresultatet brukar inte bjuda på några större överraskningar, styret i Köping  har bestått av samma färg och ungefär samma folk i ganska många år och detsamma har i stort sett gällt även för oppositionen. Men, efter valet 2018 bildades en blocköverskridande koalition.

Möjlighet till en eventuell friskola ventilerades och L och M gjorde gemensam sak med S och V. Det nya styret konstaterade också att en stad av Köpings storlek behövde fyra kommunalråd.

I kommunfullmäktige, där medborgare tidigare ibland kunnat följa ivriga debatter mellan blocken, har en oklanderlig enstämmighet deklarerats oavsett om frågorna gällt Kolsva kommundel, projekt Norr Mälarstrand eller vindkraft.

En röst på M har i praktiken varit en röst på S och tvärtom. SD, C och KD har verkat i opposition men mot en kompakt enighet, så när som på någon flaggfråga förstås, så har majoritetens arbete rullat på.

Vad väntar oss väljare efter höstens val? Är en röst på V en öppning för en friskola eller är en röst på M en öppning för en fortsatt inskränkning av äganderätten som i projekt Norr Mälarstrand?

En väljare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.