”Galenskapen har gått i mål”/ VA fakta/ Statssekreterare nomineras till VA-pris

VA fakta/ Här är finalisterna till VA-priset 2022

Juryn har bedömt alla inkomna bidrag till årets VA-pris…

Anders Grönvall
Anders Grönvall har med utredningen Vägar till hållbara vattentjänster gjort ett stort arbete med potential att göra skillnad för VA-nätet i Sverige. Han har arbetat ihärdigt med VA-frågor sedan 2011 och idag är han statssekreterare på Miljödepartementet. Arbetet med utredningen började redan 2017 och den lägger grunden för den proposition som ska presenteras den 7 april 2022, och röstas om i riksdagen den 21 juni. 

VA Fakta, VA branschen i samverkan. Bakom VA-Fakta står branschorganisationerna Maskinentreprenörerna, Svenska Rörgrossistföreningen, VVS-Fabrikanternas Råd, som tillsammans representerar fler än 4 000 företag.

 


VA-i-tidens svar på prisutnämningen av Grönwall


Mailkommentarer: 

 • Galenskapen har gått i mål

-Det är ju närmast patetiskt att VA branchen dristar sig till att nominera kandidater till miljöpris. Att VA branchen hejar på grönvall säger nåt om vem/vad som gynnas av hans förslag.

2 kommentarer

 1. VA-pris med äcklig eftersmak.
  Jag hade helt fel när jag trodde att VA-priset är ett miljöpris. Det är istället ett pris för att öka profiten i VA-sektorn, en sektor som inte medverkar i regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige. I sin profithunger så agerar man på flera fronter. Man kallar sig för VA-fakta, trots att man presenterar lögner istället för naturvetenskaplig fakta. Värst skada gör man när man ersätter underhållsfria ekosystemtjänster med VA-branschens ingenjörsmässiga lösningar, som kräver kontinuerligt underhåll och ständig jour. Ringdansen ”friska vattnet i klara källan” kommer att sakna innebörd för framtida generationer allt eftersom källorna förstörs och ersätts med dricksvatten- och avloppsledningar som springer läck och innehållet beblandar sig med varann. Vattnet inte bara smakar skit, det är skit.

 2. Även att utnämna Anders Grönwall, tidigare kommunalråd i Knivsta till statssekreterare i miljödepartementet, kan ju väcka fåror om att gynna den som följer den politik som är beställd.
  Swebbtv har gjort ett reportage: Ledaren nr 151 – (S) har missbrukat utnämningsmakten i åratal – och det är hela poängen.
  Att grunda en utredning på SMEDs undermåliga underlag och peka ut de små avloppen som de stora förorenarna för sjöar och hav, och därefter göra en statlig utredning om dessa missförhållanden och hur de skall åtgärdas, och nu upphöja denna utredning till lag, visar på hur korrupt Sverige har blivit.
  /Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.