Kungsör/Akut vattenläcka – vattnet stängs av

Akut vattenläcka – vattnet stängs av

De berörda meddelas via sms.

Det är Kungsörs kommun som klockan 16.37 torsdagen den 20 januari via sin hemsida meddelade att det har uppstått en akut vattenläcka på Ängsvägen i Kungsör: ”Vi kommer att stänga av vattnet i området och har gått ut med sms till de som direkt berörs av vattenavbrott.”

På hemsidan uppmanas även att berörda ska ”se till att alla vattenkranar är stängda.”

När vattenläckan är åtgärdad kan missfärgat vatten och tryckförändringar förekomma.

”Missfärgningen är inte farlig, men var försiktig med tvätt av kläder. Spola då kallvatten några minuter tills vattnet är helt klart”, meddelar Kungsörs kommun.

Webbredaktörens kommentar:

När trycket i dricksvattenledningarna återkommer efter att ha varit trycklöst, så fungerar läckorna som ejektorer på röret, och suger in omgivningens vatten. Ligger då röret i en kulvert ihop med avloppsledningen som också läckt, eller intill läckande avloppsrör, så finns risk att avloppsvatten sugs in i dricksvattenledningarna. Det har hänt vid flera vattenledningshaverier att man har haft svårt att komma igång med dricksvattenförsörjningen pga föroreningar som lett till magsjuka mm. Läckorna är svåra att lokalisera  eftersom förorenat vatten kan föras lång väg vidare i dricksvattenledningarna.
/AS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.