2022-01-25, Den lilla människan Anna, ”Att offras på det gröna altaret under spott och spe”

”Att offras på det gröna altaret under spott och spe”

Det är tungt nu.

Det är inte bara det att det är svårt att överleva rent ekonomiskt, tex kravet om byte av avloppssystem (av för mig obegripliga grunder), katastrofala el, drivmedelspriser och jakten på mig att drivas med tvång in i krav på olika byten av system i diverse teman och därmed som ett djur drivas in i en fålla som skapar än mer belåning och skulder.

Nej, det är inte bara det.

Det är det här att man samtidigt tydligen ska förnedras, häcklas och hånas av människor som inte har en susning om den lilla människans levnadsvillkor.
En del har heller inte minsta grepp om hur levnadsvillkoren sett ut bakåt i tiden för den lilla enskilda människan gällande statens så kallade styrning och hur den påverkat möjligheter och ännu idag påverkar möjligheter till anpassning av dagens krav.

Det är fruktansvärt vidrigt att läsa artiklar såsom denna ledare i Aftonbladet i lördags när man ännu har en riksdagsledamots vidriga, arroganta och nonchalanta utspel angående ”de stackars människorna på landsbygden” gällande drivmedelspriser.

Jag offras inte bara på det gröna, sköna altaret..jag blir samtidigt bespottad, hånad och osynliggjord.

Det dessa människor inte begriper är att hur jag har det och under vilka levnadsvillkor jag lever påverkar deras eget liv.
Fattar man inte det så fattar man ingenting.

Utan helhetsförståelse av hur ”den gröna vågen” slår ut i praktiken så faller den ut och blir kontraproduktiv.

Det som slår mig också är hur personer som dessa har mage att stå och slå sig för bröstet då jag vet att jag genom mitt ”fattiga leverne” lär spö dem med hästlänger angående miljö och klimatutsläpp då ekonomin aldrig tillåtit några utsvävningar.
Det har jag inte så stora problem med, att utsvävningarna varit små.
Jag begär inte mycket av livet, livet i sig jag lever är tillräckligt rikt för att tycka att jag är lyckligt lottad.

Men som sagt, nu slår man på basala behov genom tvångskrav på byte av system av olika de slag, antigen genom att hävda miljöpåverkan eller dylikt eller genom avskyvärda priser.

Herremin je, nutiden är utom sans och balans.

Tur att det finns insiktsfulla människor med empati.
Idag tackar jag Jarnvall på Riks för inlägget om Aftonbladets artikel i lördags.

Ps
Hur många gånger under en levnadstid ska man tvingas till systembyten angående t ex vatten/avlopp och energi?
Vetenskap och teknik utvecklas hela tiden.
Var tionde år?
Var femte år?
Varje år?
Sug på den frågeställningen och fundera över vem som i framtiden överhuvudtaget kommer ha råd att bo annat än i en skokartong.

Ur hjärta
Ur sinne
Med rak rygg
”Den lilla människan Anna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.