2021-12-11, Den lilla människan Anna, ”Askungen och den lilla människan Anna”

”Askungen och den lilla människan Anna”

Det är lördag morgon och mina tankar löper kring människans basala behov.

Här, i en stuga ute i bushen sitter jag, en liten människa som inte gör en fluga förnär och grunnar på hur politiker tror att det är att bevittna hur en invald politiker står i kammaren och förnedrar stora delar av befolkningen för vi har svårt att överleva rent ekonomiskt pga höga bensinpriser och nu höga elpriser.

Hur har man mage, tänker jag?
Fullständig verklighetsfrånvänd människa som tappat greppet om både empatisk förmåga, konsekvensanalys, helhetsbild och även grävt ner sitt eget ansvar som riksdagsledamot; att verka för att människor har grundtrygghet i basala behov.

Denna människa har inget i en riksdag att göra anser jag.

Askungen blir räddad av en prins i sagan och får ett bättre liv.

Jag räddas inte av någon prins, min verklighet är beroende av politiska beslut av våra folkvalda.

Jag fryser i mitt hem.
Jag håller på att jobba ihjäl mig.
Jag håller på att förlora mitt hem pga tvångsåtgärder ang enskilt avlopp baserade på..tja VAD?
Jag snart inte råd att lösa ut mina mediciner.
Jag tvingas snart välja mellan värme, mediciner eller mat.

Medan sådana här politiker, rent ut sagt, ”pissar på mig” som människa och individ, så sitter jag här med dubbla lager av kläder, morgonrock och dubbla raggsockor för att hålla nere energiåtgången.
Hur har andra det?
De som även är beroende av bilen?

Och nästa förnedrande inslag i talarstolen kommer bli när människor inte kommer ha råd med vatten eller…???

Ur hjärta
Ur sinne
Med rak rygg
”Den lilla människan Anna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.