2021-10-24, Den lilla människan Anna, ”Fisken Börje, paddan Åke och fågeln Katrin”

”Fisken Börje, paddan Åke och fågeln Katrin”

Under en sten i vattnet ligger fisken Börje och skakar av stress.
Något händer i vattenvärlden, ljudet nere i vattnet har eskalerat något enormt och fisken Börje har sjukskrivit sig för utmattningssyndrom från sin uppgift i ekosystemets kedjefunktion.
Med detta fasanfulla ljud har även vibrationer i vattnet uppstått.

I strandkanten sitter paddan Åke på samma sten som den stressade, lilla fisken gömmer sig under.

-Vad ser du där uppe? frågar Börje?

Paddan kväker till svar:
-Jag ser stora, märkliga vidunder med vingar. De ser ut att komma från rymden för de är inte av denna värld. Jag kan heller inte tänka mig att den naturvänliga människan skapat dessa monster då de ju propagerar för ett bättre vårdande av sjöar och hav.

Rätt som det är landar fågeln Katrin bredvid, skakar av sina vingar och fäller sedan in dom tätt intill kroppen.

-Jag kommer precis från inre glesbygden av landet, kvittrar hon. Samma sak händer där, dessa stora märkliga tingestar med någon form av vingar för ett jäkla liv. Mina nära och kära, alltifrån örnar till insekter kommer intet ont anande och flyger, å vips…tja, ni förstår..

Fisken Börje kryper fram lite mer från sitt skydd under stenen…
-Häromdagen låg jag vid strandkanten och pratade med masken Martin. Han var helt slut han med. Han hade jobbat med sin luftning av jorden i hela sitt liv men som livet för maskar nu börjat bli så funderande han på att hoppa av uppdraget. Den av människan alltmer packade jorden med sina tunga maskiner gjorde att maskarnas fackförbund funderade på att skicka in skyddsombuden till att stoppa arbetet i protest.
Och varje gång han tog paus och skulle kräla upp för att kolla vädret så slog han i huvudet vid ytan, asfalten satte stopp. Han hade också hört att människan inte brydde sig utan att de hade skapat kolonier där maskar odlades i fångenskap.
Bullret från dessa fladderverk skapade också vibrationer i jorden så masken Martins kropp kändes tyngre och tyngre för varje dag. Förslitningsskaderna blev mer och mer påtagliga.

Åkes ögon blev stora som klot och han utbrast:
-Kvack, kvack! jag får skrämselhicka! Jag hoppas inte det jag hört är sant. Jag har hört att människan börjat styras alltmer av något som heter AI. Att det levande börjat tas över av något ickelevande…

Fisken Börje, paddan Åke och fågeln Katrin avslutade sin konversation med en frågeställning som skulle skickas till människan:

Vad är liv?

Ur hjärta
Ur sinne
Med rak rygg
”Den lilla människan Anna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.