Vindkraft resp va tvångsanslutningar- vem tjänar på det?

Tagit ur mitt flöde vilket bör ställa en hel del frågetecken.
Sverige ?
…”Träffade tre polacker på ICA nyss. De berättade att de åkt den här bussen (egen) ända från Polen för att serva vindkraftverken i Olden. De berättade att det polska bolaget som de jobbar för skötte verken i Olden. De berättade att de bodde i Polen och betalade skatt i Polen. Även bolaget skattade i Polen. Så är det vindkraft ger inga varaktiga jobb i länet eller landet. Vindkraften ger inga skatteintäkter varken till Krokoms kommun, regionen eller Sverige. Även elen som produceras går utomlands till bolag som tecknat PPA- kontrakt. Så vi upplåter mark i natura 2000-område till industriell verksamhet åt utländska bolag, området blir fördärvat, fastighetspriserna faller alla blir fattigare utom de utländska aktörerna som exploaterar och suger ut vår natur. Det här är en förlustverksamhet för Sverige. Kolla stora vindparker och gå in på Bolagsfakta, där framgår det svart på vitt. Även industrin och politikerna bör vara ärliga i denna fråga – det här är en industri som gör hela Sverige fattigare. Det är matematik, inte känslor….
Av Karin / Jämtland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.