Elavbrott och vatten och avlopp: Ett utdrag från en intervju med en militär expert på kriser i dagens DN.

”En kris som skulle kunna uppstå i våra samhällen är ett längre strömavbrott. Miguel Guerrero menar att få förstår att det största bekymret med ett längre strömavbrott vare sig är brist på värme eller att internet inte fungerar.

– Den största risken är sanitär och bristen på vatten då pumpstationer slås ut. Vi får inte vatten i kranen och toaletten kommer inte att fungera, säger han och ägnar också sin bok åt tips på hur man sköter toalettbesök hygieniskt utan tillgång till vatten och hur en lägenhet kan innehålla vattenreserver i toalettstolens cistern eller i elementen till exempel.

– Jag har länge tänkt på att vi får sådana märkliga beteenden som att hamstra toalettpapper under en pandemi, säger Miguel och avslutar:

– Som om det värsta som skulle kunna hända är att vi får slut på toalettpapper.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.