2021-09-04, Den lilla människan Anna, ”En typ hundring mer i plånboken och jag ska bli överlycklig eller…?”

”En typ hundring mer i plånboken och jag ska bli överlycklig eller…?”

Ja, vad underligt allt är.
I veckan har jag läst om förslag på skattesänkningar för de med sämre lön.
Jovisst, det där kan man ju tycka olika om, bra eller dåligt.
För mig blir det bara lite märkligt.
Kanske någon hundring typ mer i plånboken, men situationen för alla de som tvingas sälja eller blir intvingade i allt mer skuldsättning pga den förda hanteringen av va-frågor är det en öronbedövande tystnad kring.

Ska jag jubla, tacka och bocka för ev kommande slant medan jag öppnar brevet med vitet på sexsiffrigt belopp, baserat på utdömning av avlopp som det inte finns minsta rättssäkerhet kring?

Ska jag jubla för den ev kommande penningen då jag packar ner mitt liv efter det som kvarstår efter förmodad kronofogdsåtgärd?

Ska jag jubla för de ev småslantarna när mitt liv här efter ca 30 år (och min barndoms uppväxt plus föregående generationers)bara utraderas av stat och myndigheters agerande gällande grundläggande mänskliga behov?

Ska jag dansa glädjedans av ev kommande summa som täcker kostnaden för någon dags måltid medan jag förlorar mitt liv pga samma hand som slänger småslantarna i min hand?

Ska jag med en lättnadens suck tänka att jiiippiii, nu kommer jag få pengar över till att kunna anlita hjälp för att skaffa juridisk hjälp för att känna mig trygg i att saker går rätt till gällande utdömningen av mitt avlopp.

Och inte nog med det, ska jag anta nu att dessa ev slantar kommer göra susen för att känna mig trygg för kriminalitetens kulor ute i samhället?
Ska jag växla ut ev kommande pengar i slantar och stoppa dem i mina olika fickor, hoppas på att ev förlöpna kulor träffar slantarna?
Än är min bygd inte så hårt drabbad, men för mig verkar det bara vara en tidsfråga.

Näe, dessa ev kommande småsummor av föreslagna skattesänkningar känns för mig som ett slag i ansiktet, ett hån, i min situation.
Går förslaget igenom funderar jag på att retunera dem till riksdagshuset i ren protest för att de inte tar och agerar mot det jag kallar folkfördrivning, dvs nuvarande hantering av va-frågor.
Får väl skriva på kuvertet:
Retur av skitsmå summor som ändå inte täcker summan för skitstora frågor, såsom vad det ska få kosta för av få skita.

Förlåt.
Jag kunde inte låta bli att vara ironisk och arrogant.
Det blir lätt så när makten silar mygg och sväljer kameler….

Ur hjärta
Ur sinne
Med rak rygg
”Den lilla människan Anna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *