Norrtälje/ Anslutningsavgift och driftavgift till ej anslutet hushåll. Övergrepp och otroligt provocerande.

Hej Anders,

Här om dagen fick jag en ny smäll i skallen av Norrtälje kommun. 2017 tvingades jag betala 288 650 kr för anläggningen av kommunalt vatten och avlopp. Jag hade inte pengarna, så jag har ett lån hos Norrtälje kommun på 10 år. Jag är inte ansluten till detta vatten och avlopp, då jag har en egen bra brunn och ett godkänt avloppssystem. 2020 tog kommunen ut 600 kr av oss för driften av denna anläggning som vi inte använder. I år tar man ut en avgift på 3912 kr för något vi inte använder. Jag tycker det är ett övergrepp och otroligt provocerande.

Mvh Hélène Grönvall


Kommentar:  Första betalningen på ett lån på 300 000 kr med 2% ränta och en amortering på 10 år blir årligen: 6000 kr för ränta  + 30 000 kr för amortering = 3000 kr/ månad.
(I Malmö tar kommunen ut 4% i ränta. Lånen till kommunen är referensräntan, dvs 0%. Så kommunerna tjänar bra pengar på att försätta människor i skuld. )

Därtill 3912 kr/år = 326 kr/ mån i avgift för systemet.

Undrar hur kommunen har tänkt sig att den människa som inte har pengar för att betala anslutningsavgfiten direkt, skall klara av sitt liv med en höjd hyra på 3326 kr/ mån i 10 år.
Är miljöåtgärden rimlig proportionellt mot kostnaden? Eller är allt bara fråga om en exploatering av områden som kommunen vill bebygga- får en del sälja så gör det ju inget, andra tar över. Eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *