BBlat/ Kjells VA-tvång debatterades i fullmäktige

Kjells VA-tvång debatterades i fullmäktige

Är det rimligt att medborgare ska tvingas betala för vatten och avlopp till tomter där de inte bor? Den infekterade frågan om kommunens VA-regler debatterades – i alla fall nästan – vid måndagens kommunfullmäktige.

Tidigare artiklar i frågan:

 

_________________________

Kommentar av webbredaktören:

Artikeln handlar om pensionären som har två tomter, varav en obebyggd. Bra säger kommunen som gjort området till ett verksamhetsområde. Då skall du enl lagen betala för bägge tomterna, dels där du har bostadshuset, del dä ett gammalt bussgarage från 40 talet står. Vatten och avlopp finns inte där. Detta för att tomten finns. 290 000 kr vill kommunen ha av en 72 årig pensionär som bott där hela livet. Får se om han klarar av kostnaderna. S driver frågan att detta har vi rätt till, tillsammans med V och M. C Sd och Kd pekar på humanistiska och etiska villkor, varför inte vänta med kostnadskraven tills tomten säljs.

Svaret är att man har möjlighet att ta betalt enl lagen, och då gör kommunen det, även om inget finns på tomten. Vänta med tills tomten säljs eller bebyggs  vill inte kommunen.
Trol kommer kommunen även ta ut en fast avgift för vatten och avlopp i fortsättningen, även för anslutningspunkten som inte används. Så gör man i andra kommuner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *