Göteborgsposten/ HOVRÄTTEN: Bill fick rätt mot kommunen efter mångårig kamp

Centrum för rättvisa/ 
Vinst för Bill Persson i hovrätten: Partille kommun fälls för brott mot äganderätten

Hovrätten för Västra Sverige har idag slagit fast att Partille kommun bröt mot Bill Perssons grundlagsskyddade äganderätt när den tvingade honom att betala 793 961 kr för nya gator, som kommunen byggde när hans bostadsområde exploaterades av ett privat företag. Rättsfallet kan få stor betydelse för fastighetsägare runt om i landet.


 

Göteborgsposten: HOVRÄTTEN: Bill fick rätt mot kommunen efter mångårig kamp

I över tio år har Bill Persson i Partille kämpat mot kommunen som tvingat honom betala nästan 800 000 kronor för nya gator vid hans fastighet. På torsdagen gav hovrätten honom rätt på alla punkter. – Jag är så klart jätteglad! Jag har hela tiden tyckt att det är orimligt att kommunen ska kunna ta så mycket betalt för gator som jag varken bett om eller har någon nytta av, säger han.
…. Bill Persson har bott i sitt barndomshem vid Lilla Hålsjön i Öjersjö sedan 50-talet. ­ I början av 2010-talet bestämde Partille kommun att hans område skulle göras om från ett skogs- och naturområde  …

SR P4 Göteborg/ Bill krävdes på 800 000 kronor – vann tvist mot kommunen

  • Bill Persson i Öjersjö vinner den rättsliga tvisten mot Partille kommun.
  • 73-årige Bill, som bor i sitt barndomshem i Öjersjö, krävdes av kommunen på närmare 800 000 kronor i avgift för gator han inte ville ha eller ansåg han hade någon nytta av i området som nu exploateras med nya hus.
  • Vi träffade Bill Persson hemma i trädgården sedan han fått reda på att hovrätten till slut gett honom rätt.

GP/ Bill fick rätt mot kommunen – efter tio års kamp


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *