Timbro/ Kommunala bolag ökar risken för korruption // Dagens juridik/ ”Det är inte korruption utan maktmissbruk som är problemet”

 Timbro/ Kommunala bolag ökar risken för korruption

Trots att korruptionen är betydligt högre i kommunala bolag än i offentlig sektor i stort fortsätter svenska kommuner att bolagisera sina verksamheter. Smedjans Adam Danieli och Vendela Magnell har talat med nationalekonomen Andreas Bergh om varför bolagisering av kommunala verksamheter leder till korruption och vad som krävs för att bryta utvecklingen…….


Dagens juridik/ ”Det är inte korruption utan maktmissbruk som är problemet”

……. I en debattartikel beskriver civilministern huvudsyftet med planen: ”När offentligt anställda bryter mot principer om saklighet och opartiskhet skadas förtroendet för offentlig sektor […] Med jämna mellanrum rapporterar media om misstänkta fall där offentlig makt har missbrukats.” …..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *