Hallstahammar- tränsta/ Bygglov för slamplatta

Fick en ledig kväll från Hallstahammars kommun, Biototal och Lisjö Säteri.
Här kommer nästa problem:
Vi som räknas som närboende har fram till den 22 dec att yttra oss och motsätta oss ett beviljande av bygglov för slamplattan. Se länk: Remiss:Tillfälle för yttrande angående BYGGLOV FöR Uppsala 2-6. 
1,25 ha platta +5000 m brunn. Beskrivningen för bygglovet är löjeväckande: “Området planeras att byggas och färdigställas under 2018 – 2019.”
Hur i all sin dar går det ihop när det snart är 2021?
Jag misstänker att Hallstahammar kommer bevilja bygglovet oavsett hur mycket vi protesterar. Annars lär ju kommunen bli stämda av företagen som med Hallstahammars kommuns goda vilja lagt ut miljoner på anläggandet av det misslyckade svartbygget.
Tjänstemännen och kommunen kommer aldrig erkänna att de har gjort något fel och har säkerligen inte råd att ersätta företagen för de utlagda utgifterna.
Plattan är nu helt obrukbar och därför måste en ny platta anläggas på den befintliga vilket innebär att vi kommer få dras med störningarna från transporterna igen.
När plattan är i bruk kommer slamtransporterna gå konstant mellan 1 april – 1 november.
Grattis alla grannar! Framförallt till er med barn som  åker skolskjuts, det kan bli väldigt spännande…
Jag har lagt ner idén med att anlita en advokat för att hjälpa oss eftersom det bara var två som anmälde sitt intresse.
Jag är så otroligt trött och det här förpestar mitt liv. Jag läser på, skriver och skriver, ställer frågor, gräver, kräver svar och överklagar allt som kan överklagas men det verkar inte hjälpa.
Skithögarna kommer alltid undan. Det verkar vara ett återkommande tema i livet.
K Special visade en dokumentär som handlar om pinsamma Hallstahammars kommun ikväll på bästa sändningstid SVT2. Jag har inte sett den än men eftersom jag växte upp i Hallsta under den här tiden är jag tyvärr mycket väl medveten om vad den handlar om. Jag ska se den när jag är mindre arg.
Det är den här inkompetenta kommunen vi har att göra med…
Hälsningar,
Patricia Larsson Leo, Tränsta

Kommentarer- se länk (lösenordsskyddat)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *