SBAB/ Komma hem-rapporten 2020

Svenskarnas bild av bostadsmarknaden är dyster.

För dyster?

Del 4:

Topplista orosfaktorer för bostadsägare*

Bl a högre kostnader för El och VA.

Halva befolkningen har varit med om en påfrestande flytt

En av de största stresskällorna när det kommer till boende är att flytta. Flera undersökningar visar att en flytt är en av de mest stressfyllda livshändelserna i människors liv, i likhet med att förlora en närstående eller att skiljas. I vår undersökning svarar mer än halva befolkningen (55 procent) att de har varit med om en påfrestande flytt. När vi frågade de som varit med om en påfrestande flytt om vad det fått för konsekvenser svarar en oroväckande stor andel att det fått allvarliga följder för både en själv och ens relationer: en tredjedel har fått utmattning eller panikångesttack, och nästan en fjärdedel har separerat med sin partner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *