Hästnäringen nya syndabocken för övergödningen..

Övergödningsutredning upprör hästägare

Tidigare i år överlämnades den statliga Övergödningsutredningen till miljödepartementet. En åtgärd som föreslås är nya regler inom hästnäringen – något som under sommaren har orsakat debatt bland hästägare.

– Jag vill på inget sätt förringa hästnäringen, men står man för 20 procent av näringsläckaget, så måste man hitta metoder att åtgärda det, säger Akko Karlsson, miljöpartist i Västervik och som suttit med i utredningens expertgrupp, till SVT Småland.


Samma felaktig tankegång, att allt som hamnar på eller i marken läcker till havet. Ingen/låg retention.

Med vänlig hälsning
Torsten Werner


Jag har själv förvånats över hetsen mot hästarna medan slamdeponierna och spridning på åkrar inte ifrågasätts.

/Lars Hylander


Är det inte så att den professor som fått igenom fosforfällorna för små avlopp, nu också försöker tjäna pengar på hästägarna. Då måste man se till att få gehör för ideerna, och HAV och tidningar är duktiga på att sprida budskapet om att nu är hästägarna nästa bekymmer. Samtidigt tiger man om kommunernas slamspridning med mängder med gift i, samt allt annat som också skall ut på åkern från staden- fosforfäller  och fliselningsaska och div annat icke identifierbart i den beskrivning som Biototal har lämnat in till Hallstahammars kommun. Men står det bioslam  och annat som heter bio-xx så är det tillåtet att mixa ihop med avloppsslam. Vi förskräcks över andra länders sophantering, men gör ju samma sak, men på ett mer osynligt sätt. Resultatet blir dock detsamma- förstörd mark. Men hos oss generera det inkomster för kommunerna samtidigt.

/Anders


Det är så. Han har fått en miljöorganisation att betala för sina P-fällor vid kycklingfarmer utanför S-t Petersburg, där farmägaren låter gödseln rinna bort och övergöda Finska viken eftersom de inte kör ut gödseln på åkrarna. Det kostar för mycket.

 

Läste länken nedan och fastnade för att man blundar för terroristhotet. Med flera tjänstgöringsperioder i Mellanöstern är jag väl medveten om israelernas utsatta situation ifall någon förstör deras sötvattensreserv Genesarets sjö. Därför nämnde jag för några år sedan terroristsabotage som det största hotet mot vårt grundvattenmagasin i Uppsala. Den åsikten tyckte miljökontoret här inte om. Med facit i handen så visade det sig att jag hade fel. PFAS från Försvarets brandövningar på flygfältet var första skadan som inträffade. Försvaret ville starta civilt lågprisflyg på det militära flygfältet och blånekade till att de var orsak till PFAS i dricksvattnet (liksom även i Tullinge och Kallinge, Ronneby). Vi fick trots det stopp på civilflyget. Nu väntar vi på tack för vår kamp från Försvaret, eftersom de borde vara själaglada att slippa hantera ett konkursat civilflyg nu när även SAS och andra etablerade flygbolag går på knäna.

Signerat Magnus Stenlund/ 20% av kranvattnet rinner ut – och spillvattnet rinner in

Hoppas bifogade skämtteckning lättar upp, trots den allvarliga undertonen. En kompis med en gengasbil hittade den på Facebook. Vet ej upphovsmannen.

Mvh!
Lars

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *