Mail från Andre i Höör till Mittskåne vatten och kommunen inför fullmäktigemöte

Fwd: Artikel om slamspridning på Örebro läns åkrar

21 september 2020

Från: André Luc

Hej Helene och Marianne mm,…

Här kommer en bra artikel från Nerikes Allehanda som Anders Segerberg Kolbäck/Hallstahammar/Köping har skickat till oss.
För er som får detta mejl i kopia och som inte känner till ärendet, pågår nu en stor protest i denna delen av landet mot den Kommunala VA-planering, som vill tvångsansluta fastighetsägare och låta dem betala den kommunala infrastrukturen.

Intressant vore att de ansvariga i Höörs Kommunen (Miljön & Mittskåne Vatten), som får denna information, upplyser oss i Byalaget om hur det är med slamspridningen i Höörs kommun?
Slamtömning, gjorde vi själva på 80-talet men har  kommunen eller MERAB numera tagit hand om. Det som vi gjorde i små skala då var enligt våra kommunala experter, miljö förkastligt men i dag gör kommunen likadant i stor skala.
Jag skulle gärna vilja läsa de prov-protokoll som man har gjort för både från slam och för det vatten som man tömmer i Ringsjön.
Samma vatten som höörsborna dricker! Eftersom detta vatten inte är renat från alla kemikalier, undrar jag om det  verkligen är lämpligt att utvidga den kommunala VA-strategin ännu mera.
Är det inte dags att lyssna på experter som vet mer? Om kommunen enligt media skall samtala med oss kan det vara dags att titta på andra miljövänliga alternativ. Vi har ett fyrtiotal fastighetsägare som vill ha ett enskil reningsverk och redo att satsa på det.

Kontakta gärna oss och diskutera miljö i stället för politik!

Tacksam för svaret innan Fullmäktigebeslutet.

Med vänliga hälsningar

André Luc
VATalesperson för JularpSjunnerup Byalaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *