Land Lantbruk/ Jordbruket kan inte tillåta att avloppsslam sprids på våra åkrar m fl artiklar från Land Lantbruk

Jordbruket kan inte tillåta att avloppsslam sprids på våra åkrar

I avloppsslam finns en gigantisk blandning av kemikalier som kan bidra till att förorena marken. Av de över 350 000 ämnen som finns registrerade i världen, kan de allra flesta inte ens kontrolleras om de eventuellt finns i slammet, skriver Torsten Torstensson.

Vi konsumenter kan inte acceptera att jordbruket sprider slam

Det svenska jordbruket har många förtjänster, men att tillåta slamspridning skadar förtroendet. Vi konsumenter kan inte acceptera att jordbruket sprider slam, skriver representanter för Nätverket ren åker ren mat i ett debattsvar.

LRF kritiska till stopp mot slamspridning

Regeringen vill stoppa slamspridning, men LRF är avvaktande och varnar för svartspridning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *