SVT Dalarna- Mora/ Avloppsvatten har runnit ut i Saxviken och Siljan, tills Mora miljökontor färdigställt provtagning av vattnet är det badförbud

Nu är det åter ok att bada vid badplatserna Tingsnäs och Sanda i Saxviken. Prover visar att vattnet är tjänligt att bada i. Det var i måndags den 29 juni som orenat avloppsvatten gick ut i Saxviken under några timmar på förmiddagen.

Enligt Nodava berodde utsläppet under måndagen på att larmsystemet slogs ut på grund av åskan. När ett pumpstopp inträffade, gick inget larm om det. Därför gick orenat vatten gick ut Saxviken, dock i en mindre mängd.

Felet är åtgärdat och systemet har åter full funktion.

______________________________________________________________________________________

Avloppsvatten har runnit ut i Siljan igen – avråds att bada vid Tingsnäsbadet

PUBLICERAD 
I Mora har regnet orsakat översvämningar på vägar och i butiker. Dessutom har regnet i helgen orsakat att 40 kubikmeter orenat avloppsvatten runnit ut i Saxviken och nu avråds från bad vid Tingsnäsbadet. Det är andra gången på kort tid som avloppsnätet överbelastats och avloppsvatten gått rakt ut i Siljan.
Se vidare länkarna i artikeln ovan. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *