2020-08-23, Den lilla människan Anna, ”Den ansvarsfria staten”

”Den ansvarsfria staten”

Jag har nu försökt skriva ner vad jag tänker, känner och hur jag reagerar efter jag läst det senaste kring Patricias situation i Tränsta.

Jag har skrivit, suddat, skrivit suddat och skrivit igen.

Jag inser att jag behöver landa lite i det jag läst och kommer behöva låta det gro lite inne i hjärnan innan det kan ta form i text.

Upprördheten och ilskan jag känner är för stor just nu men nu vet jag vad jag har framför mig idag, ett virrvarr av känslomässiga texter kommer ta form och mycket artiklar har också skrivits som berör ämnet va-frågor den senaste tiden.
I mitt huvud pågår ett kaos av informationflöde och jag hoppas någon mer reagerat på rapporten om övergödningsutredningen, artikeln från Svd debatt angående tjänstemannaansvaret och artikeln om märkning av varor som gödslats med slam.

Patricia i Tränsta, jag och många många andra är inga psykfall.
Vi är människor av kött och blod som knäcks av att makten inte bryr sig.
Man är hopplöst rättslös i en stat som pekar på andra länders brister med hela handen utan att ens se sina egna tillkortakommanden och hur man agerar mot sin egen befolkning.

Att sådana människor som Patricia orkar protestera bevisar bara en stor styrka och kvinnlig kraft.

Att vi som protesterar på olika sätt ibland bryts ner betyder inte att vi är svaga, det betyder bara att vi fått stått starka för länge.

Det är här ni kommer in i bilden kära politiker.
Det är erat ansvar att era medborgare inte knäcks när vi framlagt sakförhållanden under så lång tid.

Jag undrar också om vissa av oss inte blir hörda för att vi råkar vara kvinnor?

Glöm det isåfall!
Kvinnor har samlat sig genom tiderna och skapat kraftfulla förändringar men jag hoppas den tanken är felaktigt för jag räknar med att vi likabehandlas, det återstår dock att se i denna fråga om vi så gör.

Kära Patricia,
Jag läser om dig och mår med dig och vet att det inte hjälper dig ett jävla dugg i din dagliga situation men vill att du ska veta att det finns människor som jag bakom dig som strider för dig och de dina, din äganderätt och rättssäkerhet.
Tyvärr mår jag själv så jävla uselt i min egen situation så jag har inte mer kraft att hjälpa dig på mer än dessa texter och sprida din historia så mycket jag kan/orkar.
Vänliga hälsningar från en medmänniska, till en annan medmänniska
”Den lilla människan Anna”

Skäms på er politiker som inte ger denna kvinna Patricia erat stöd!
Det borde välla in stöd åt henne i alla dess former!
Hjälp henne!

Ur hjärta
Ur sinne
Med rak rygg
”Den lilla människan Anna”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *