SVD/ Giftmassor spreds från Stockholms innerstad – hamnade på Lars åker

Giftmassor spreds från Stockholms innerstad – hamnade på Lars åker

En markägare förbannar sin åker. En sörmländsk by fruktar att dricksvattnet förstörts. Hur kunde tusentals ton förorenad lera hamna i deras marker? SvD följer giftmassornas spår som leder till prestigebyggen i Stockholms innerstad.

Det såg ut som om kriminalteknikerna öste sand ur jättelika Ikea-kassar. Flera polisbilar stod parkerade på industritomten i Eskilstuna som tillhörde ett mindre återvinningsföretag. Bredvid transportsäckarna där proverna togs låg högar med jord, asfalt och rivningsvirke från olika byggarbetsplatser.

Samt en hög som uppgavs innehålla tonvis med muddermassor. Och som skulle komma att dra in flera profilerade jättebyggen i Stockholms innerstad i en omfattande polisutredning…….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *