Greta kräver att EU ska förespråka ekocid som internationellt brott

End Ecocide Sweden
@endecocidesweden  · Miljöorganisation

___________________________________________

Greta kräver att EU ska förespråka ekocid som internationellt brott
I ett öppet brev till EU-ländernas ledare kräver klimataktivisterna Greta Thunberg, Luisa Neubauer, Anuna de Wever och Adélaïde Charlier att EU:s medlemsstater ska förespråka ekocid som internationellt brott vid Internationella brottsmålsdomstolen.
___________________________
Hej!
Undan för undan sprids tanken om att en ekocidlagstiftning kan förändra spelreglerna. Greta Thunberg med vänner har gått ut med ett internationellt upprop som bland annat stödjer ekocidlagstiftning. Hennes stiftelse donerar pengar till arbetet med ekocidlagstiftningen och i Belgien har man lagt fram ett lagförslag om ekocidlagstiftning.

Dela gärna våra inlägg så kan vi tillsammans så fler tankefrön.
Vi ses i augusti!

Styrelsen i End Ecocide Sweden
__________________________________________

Tack för info!Har lyssnat igenom en del videos. Känns hoppfullt att så många engagerar sig och driver frågan, även starka grupper som kyrkan och stadsbärande partier. Samtidigt ställer man sig förstås många frågor kring om idén verkligen kan fungera och ändra/förhindra beslut som förstör vår miljö.

En tanke/insikt jag fick för nåt år sen (apropå myndigheternas missriktade reglering av små avlopp) är att man borde uppdatera allmänna råd för all lagstiftning i Sverige. Dessa råd skulle lyfta in klimat/resursfrågan som ett prio. Som vi känner till är AR för små avlopp inte up to date. De skrevs när klimatfrågan/tesursfrågorna  ännu inte var så uppenbara. Nu när man pratar om 10 års fönster för att klara planetära gränser, kan vi inte ha allmänna råd som cementerar en gammal och förlegad uppfattning och som inte aktivt hjälper alla parter att gå mot klimatsmarta och resurshushållande lösningar

//R

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *