2020-07-10, Den lilla människan Anna, ”Ett tankebrev till partiledare Nyamko Sabuni”

”Ett tankebrev till partiledare Nyamko Sabuni”

Liberalism.

Ett ord som man skulle kunna slå upp och få en ganska klockren och klar definition av men näe..jag beskriver från hjärtat.

Liberalism.

Smaken av solvarma smultron och lukten av blommorna som följer med markens ånga som stiger upp efter ett åskregn som kylt ner den varma jorden.

Något har vingklippt liberalismen när den så påtalade individuella friheten frontalkrockar gång på gång med olika makteliter, där de olika instanserna byter skepnad och dessa därmed endast får smärre tillfälliga karosskador medan individen tillfogas betydande bestående yttre och inre skador av de mångfaldigt utbytta krockelementen.

Nyamko Sabuni, hur kan liberalerna stå och tala om individuell frihet när människor idag tvångsansluts till kommunala avlopp fast andra tekniker idag finns som är billigare och bättre för miljön?
Och hur kan liberaler gå med på att kraven är så hårda gällande vatten och avlopp, som är grundläggande behov, att människor tvingas från sina liv/hem/hus/stugor?

Jag läste en artikel i aftonbladet från den 5/6 2020 där du ifrågasätter statens krisberedskap.

Bra, tänker jag.
Rätt att ifrågsätta det tycker jag, men samtidigt Nyamko, så undrar jag varför ditt parti som då står för individuell frihet och ökad krisberedskap slår undan fötterna för oss på landsbygd gällande va-frågor?
Livet på landet innebär att vi vid kriser, t ex strömlöshet, får vänta till sist att bli hjälpta.
Varför ska ni då tvinga in oss i avloppssystem som kräver energi, pumpar och fan å hans moster (ursäkta)?
Varför tvingar ni oss att byta avloppssystem som försämrar vår självständighet?
Varför tvingar ni oss att lägga så mycket pengar på förändringar som inte är bevisat bättre för miljön?
Varför ser ni inte landsbygdens egna lösningar som en tillgång vid kriser?
Jag begriper inte…

Varför ska staten tvinga mig t ex att byta ut ett avloppssystem på generella grunder utan att ens göra en enskild provtagning på vare sig vatten eller mark?

Är reningsverken bättre i alla lägen?
Hur ställer sig liberalerna i denna fråga?

Är liberalerna medvetna om att mängder med människor får sina liv förstörda pga statens hårda krav gällande vatten och avlopp?

Precis som med de andra nuvarande riksdagspartierna anser jag att liberalernas snack börjar likna floskler och hyckleri när man inte ens kan se till att människors grundläggande behov tryggas rättsligt och att kraven från myndigheter är sprungna ur oberoende forskning och vetenskap och alldeles för hårda, orimliga, absurda krav ställs.
Är samtliga fall gällande tvångsåtgärder/hot om viten/tvångsanslutningar beträffande enskilda avlopp i Sverige begärda ur objektivitet och fakta kopplade till enbart miljö och hälsa Nyamko?
Eller finns det andra kopplingar såsom gentrifiering, kommunala krisekonomier, snabbare bostadsbyggande, ”landsbygdsutveckling”, jobbskapande, nepotism osv?
Har du och ditt parti synat frågan?

Under tiden ni står passiva och inget gör så mullrar det ute i landet i denna fråga.
Allt vi vill är att det ska gå rätt till.

Är det rätt att människor ska avkrävas flera hundra tusentals kronor för grundläggande behov när andra billigare alternativ/teknik finns?
Ska människor också tvingas betala för vägar o dyl när kommunala avlopp dras fram?

Men den individuella friheten kanske inte gäller alla?
Eller gäller inte i lägen där andra fria individer ser en frihet i att tjäna pengar?…

Jag spottar ut smultronen, de smakade inte så gott, härskna och med vedervärdig bismak och doften jag känner i skogen känns efter åskregnet kvav och syrefattig.

Liberalism har tappat sin förtrollning när jag vet att människor runt om i landet drivs ur sina hem pga va-frågor.
Det finns andra sätt att hantera dessa frågor på.

Tänker liberalerna hjälpa oss eller stjälpa oss?

Tills vidare anser jag att liberalerna också bara yttrar tomma ord när man inte ens kan trygga äganderätten via rättssäkerhet och rimliga krav.

Är jag inte lika mycket värd gällande rättssäkerhet som andra Nyamko?

Ur hjärta
Ur sinne
Med rak rygg
”Den lilla människan Anna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *