BBlat-Kungsör/ Djurägare förbjuds att ha hundar inne: ”Avföringen bildade ett flera centimeter tjockt lager och det luktade mycket starkt av ammoniak. Länsstyrelsens handläggare fick täcka för näsa och mun eftersom det var obehagligt att andas in ammoniaken”.

Länsstyrelsen har förbjudit en hundägare från att ha sina tre hundar i två boningshus. I bostadshuset var golven täckta med avföring och en stark lukt av ammoniak från urin fanns i den andra byggnaden.
”Avföringen bildade ett flera centimeter tjockt lager och det luktade mycket starkt av ammoniak. Länsstyrelsens handläggare fick täcka för näsa och mun eftersom det var obehagligt att andas in ammoniaken”.

Mannens hantering av hundarna bryter mot gällande djurskyddslagar. Den starka ammoniaklukten kan vara farlig, då ammoniak är irriterande för ögonen och slemhinnorna, samt kan ge andningsbesvär och lungskador.”

Webredaktörens anmärkning: Är det värre att ha hundar som bajas och kissar inomhus, än att sprida 1 cm tjockt lager av kiss och bajs och vägskräp och biltvättars skit från reningsverkens slam på 500 000 m2 åker? Tränstaborna utsattes för 30 000 människors skit direkt utanför tomterna, och det luktade starkt av ammoniak. Så pass starkt att även om de stängde fönster och dörrar så angrep ammoniaken andningsorganen, och ögonen torades. Men när bygg och miljönämnden avgjord frågan så avslog de överklagan. Se länk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *