Villaägarna/ debatt på sidan entré: Krav på nya avlopp tynger småhusägarna. Är det för höga krav på enskilda avlopp. Ja menar Peter Ridderstolpe som utrett frågan.

Villaägarna har ett reportage i nummer 3/2000:

Krav på nya avlopp tynger småhusägare

Krav på nya avlopp tynger småhusägarna. Är det för höga krav på enskilda avlopp.
Ja menar Peter Ridderstolpe som utrett frågan

En kommentar

  1. Mailkommetar:
    Bra att Villaägarna har tydliga krav för avloppen. Som en intresseorganisation förstår jag att de vill lyfta fram undantag vid betalningssvårigheter pga ålder etc. Jag tror dock att huvudbudskapet ska vara att små avlopp vanligen INTE ger miljöproblem. Det är endast om kommunen påvisar olägenheter etc som krav på ombyggnad ska få ställas.

    Rent legalt kan det bli en knivig situation om personens ålder framförs som ett skäl att ”inte följa lagen.” Dessutom strider det mot svensk lagstiftning. Bättre att kommunen tvingas påvisa det orimliga i att några hundra gram P kan förorena ett ytvatten mer än 100 m bort. Kan de inte det så ska FÄ inte tvingas bygga om sitt avlopp.

    Anders (anm: webredaktören) skrev något om att Miljökontoren ska utföra mer omfattande undersökningar. Ibland kan det nog vara motiverat men i flertalet fall är jag rädd att det endast medför ändå sämre effektivitet på Miljökontoren. Samt att det är FÄ som tvingas betala inspektörerna kanske fördubblade arbetstid med skyhöga taxor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *