Magazin24/ VA-branschen och kommunerna sänker hela klimat- och miljöarbetet

 VA-branschen och kommunerna sänker hela klimat- och miljöarbetet 

För närvarande pågår eller planeras en rad VA-projekt i landet. Med tanke på verksamhetens påverkan på klimat och miljö är det mycket anmärkningsvärt att sektorn ännu inte tagit fram en färdplan inom regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige. En rad tunga industri-, transport- och industrinära branscher har gjort sin hemläxa men inte VA-industrin.

Med tanke på att samhället 2045 ska vara klimatneutral har ett av våra mest centrala samhällsområden, vatten och avloppsförsörjningen, ännu inte bekänt färg. En samhällsinvestering i storleksordningen 700 – 900 miljarder, som visar sig inte leverera. Varken socialt, ekonomiskt och ekologiskt……… Se länk ovan för resten av insändaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *