Till alla svenskar i El Rosario eller alla vi som hotas av avloppstvång

Hej,
V&A industrin varnar aldrig om detta … var snäll och dela om ni har personer bör informeras:
På avloppens minuskonto står det stora hotet som följer att vi tar vatten ur grundvatten-reservoirerna och pumpar ut det i haven.  När en global vana får fart och förstärks av växthuseffekten och globaluppvärmningen är det inte bara torka som drabbar hushållen utan en annan effekt som jag upplevt personligen, nämligen att stora bränsle reservoarer står för stora bränder.  När en eldstorm får fart i torr vegetation, gräs, buskar och träd rör sig elden med vindhastigheten som accelererar pga hettan. För några år sedan vaknade vi av ett dån och tittade ut på ett eldhav  som var på väg mot oss.  Vi bodde då i en by i södra Spanien där det lokala vattenbolaget arbetade oförtrutet mot att tvångsansluta oss till ett avlopp som skulle ta bort de väl fungerande enskilda markinfiltrationen (som inte hotade vårt dricksvatten) så att AquaSol skulle få sälja dubbelt till tre gånger så mycket vatten till oss boende för att kompensera för förlusten av vårt “spillvatten” … dvs:
1). spillvatten och spol-vatten till WCna, som tidigare gick ner i mark och gav bevattning och gödning till buskar och träd
2). bad disk och tvättvatten
Om vårt spillvatten inte kommer marken och vegetationen till godo får vi köpa det vattnet men det hjälper inte för vårt spillvatten innehåller även den växtnäring som området behöver för att vara grönt och frodigt.  De t kommer inte in lika regelbundet om vi ska vattna med dricksvatten.
Om vattenförsäljaren “AquaSol” är medveten om detta och drar nytta av det är det bedrägeri och de ska påminnas om detta.

Om ni har intresse av vad vi kan göra istället (åtminstone med vårt gråvatten skriv tillbaka för ett billigt, effektivt alternativ sätt.
Mvh
Carl Lindström
carlrlindstrom@mac.com, 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *