Magazin24/ Ur avloppsrören försvinner den långsiktiga hållbarheten

Debatt: Ur avloppsrören försvinner den långsiktiga hållbarheten

Debatt · 5 jun, 2020 kl. 13:36

Frågeställningarna kring samhällets långsiktiga hållbarhetsarbete är för många av oss medborgare något diffusa. Vilken plats och status har egentligen framtiden i våra dagliga beslut – enskilt, men också i våra kommuner? I dag debatteras allt oftare VA-frågorna, med rätta.

Senast var det skandalen om utsläpp av bajsvatten från Köpenhamnsområdet. Många protesterar över planerna på att VA-avgifterna måste fördubblas och att anslutningsavgifterna till de kommunala näten utgår från hundratusentals kronor på landsbygden, och till cirka en miljon i storstadsområdena.

Speciellt utsatta är de som redan har en godkänd VA-lösning men som tvingas in i det kommunala nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *