2014- Sydsvenskan/ Här finns mest knark i avloppsvattnet

Här finns mest knark i avloppsvattnet

Amsterdams avloppsvatten innehåller stora mängder drogrester. Det visar en ny forskningsrapport. Men även i London, Zürich och Antwerpen finns en rik flora av droger i kloakerna.

Ur texten:
”Men en stor del av kokainresterna följer med vattnet vidare-till vattenkranen i ditt kök. Hur mycket som fångas upp i reningsverken varierar kraftigt mellan olika kommuner enligt Länsstyrelsens rapport. Från 100 procent till bara 15 procent.”

 

Webredaktörens kommentar:
Varför ville man inte diskutera virusrester i avloppsvattnet i Sverige från början. Det skulle tystas ned kring 1 april, sen visade man på att de var ju inte levande virus utan rester som fanns i avloppsvattnet och som skickades vidare ut i sjön och i havet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *