SVT- Uppsala/ Brist på vatten- och avloppskapacitet stoppar byggnation i Östhammars kommun

Brist på vatten- och avloppskapacitet stoppar byggnation i Östhammars kommun

UPPDATERAD 
PUBLICERAD 
Östhammars kommun kan inte bebygga sin mark i den takt de vill. Vattenbrist och nästan fullt kapacitetsutnyttjande i kommunens reningsverk sätter stopp för planerna.

I veckan klubbade Östhammars kommun sin budget för år 2020. Kommunen behöver spara till följd av de senaste årens kostnadsökningar. I budgeten skjuter kommunen inte till några nya medel för exploatering av industri- eller bostadsmark….

________________________________________

Kommentar: Är det för att få fler fritidshus att bli permanenta som kommunen dömer ut flera tusen enskilda avlopp. Då skapas byggnation genom att tvinga andra att investera i infrastruktur. Många har inte råd, eller vill inte lägga så mycket på sommarstugan, och då säljs den. Därefter köper någon annan fastigheten, river den där lilla kåken som “gjort sitt”, och bygger nytt. Bra för kommunen att få igång byggandet, men om det var en miljöfråga är väl inte självklart.

Se länk: Tusentals avlopp underkänns – Östhammar tar strid mot övergödning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *