Mail om en fungerande 3 kammarbrunn efter att inte tömning sker varje år

Hej allesammans!
Jag skall inte gå med pekpinnen även om det kanske uppfattas så? Jag skall bara berätta om hur jag gör själv för att få smuttbart BDT-vatten! Jag har alltså multrum som producert turbojord i 30 år. Efterkompostering sker i minst 1 år! Allt hygieniserat med råge. Jag har lärt mig att det nästan inte blir någonting kvar efter 30 år. Gjorde i ordning en mur av fina stenar för att få ett potatisland uppe på berget. Men jag fick mig en läxa. Några m2, ca 25, har bara fått några cm jord!
Och så till 3-kammarbrunnen och sandfiltret. Insåg tidigt att tömningen av brunnen vart annat år var komplett idioti. Hela den naturliga processen avstannade minst i 8 månader efter tömning. Hade under alla år mätt bottensatsen som alltid var 40 cm i första kammaren eftersom bräddavloppet har den höjden. I andra kammaren var den 1 dm och i tredje några cm. Då satte jag lås på brunnen så att de inte kunde tömma den. Efter 6 år fick de tömma den. Första kammaren hade då 1 dm bottenslam och självklart de andra inget alls! Alla som läser detta vet så klart varför det blev så?
Nu har jag fått kommunens tillstånd att tömma själv. Gissa hur många gånger jag tömt på 10 år? Det enda jag gör är att en gång om året skumma av brunnens övre cm som mest är fett och litet slam. Då får jag till en aerob process!
För den som vill läsa litet mer rekommenderar jag länken.
Ha många fina dagar framöver!
Hans Lönn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *