Hallstahammar-Tränsta/ Sanitär olägenhet

Från: Patricia Larsson Leo
Skickat: den 24 april 2020 00:19

Ämne: Sanitär olägenhet Uppsala- Hallstahammar, Tränsta-Köping

(anm- uppsala heter området i Tränsta)

Sanitär olägenhet!

Bild 1: Damm på våra utemöbler från slamtransport och spridning,
Bild 2: Damm från slam som dumpas,
Bild 3: Damm från lastbil som kör iväg,
Bild 4, Damm över byn från slamspridning,
Bild 5: Damm över byn från slamspridning,
Film: Slamtransport utanför fönstret på vår lilla grusväg

Vi är helt nedbrutna här i Tränsta med omnejd. Vi i min familj sitter instängda i vårt hus och gråter. Trots att alla fönster och dörrar är stängda stinker det inne hos oss på grund av David Edeen Lisjö Säteris och Biototals slamhantering på Hallstahammar Uppsala 2:6.

De utsätter oss för en sanitär olägenhet och skadar vår hälsa genom att utan förvarning börja köra tunga slamtransporter på våra små grusvägar och sprida slam över hela vår bygd. Sedan dammet och stanken uppkom har vi fått ont i våra lungor, fått svårt att andas, fått hosta, ögonen svider och näsan rinner. Vår lilla hund och våra katter hostar och nyser också och vi är inte ens den familj som bor närmast skitupplaget.

Ikväll tilltog stanken än mer, vi vet inte vad vi ska ta oss till, vi mår så fruktansvärt dåligt både psykiskt och fysiskt av det här. Vi har ingenstans att ta vägen, vi har ingen annan tillflyktsort, vi sitter i coronaisolering och tar oss ingenstans. Den här gården är vad vår familj har och har haft den över 20 år. Vissa gårdar har gått i arv i generationer. Jag bor här för att jag vill ha lugn och ro, få vara i naturen och framförallt för att få vara ifred. Ska vi som bor här vara tvungna att flytta härifrån eller begå självmord för att slippa undan denna terror som vi utsätts för?

Det kan inte vara tillåtet att skada människors hälsa på det här viset.

Snälla hjälp oss vi klarar inte mer. Stoppa eländet nu innan vi tippar över kanten. Våra liv står på spel!

Patricia Larsson Leo, Tränsta Köping
_______________________________________________

P.S
Vi försökte räkna alla lastbilar med släp som transporterade slammet och se hur många gånger de körde förbi vårat hus i går. Vi kom upp till 50 ggr bara igår och det är möjligt att vi missade några till! Det här har pågått i flera dagar nu.
D.S

 

En kommentar

 1. 20-04-24
  Patricia !!!

  Detta mail kanske i senaste laget. Jag lider med Er när det ryker o dammar från vägen. Vem sköter vägunderhållet ??? Är det enskild väg, så ni som bor ängs med vägen betalar andelar ?? Då finns det en styrelse som skall sköta vägunderhållet.

  Tunga transporter på vägen. Vilken klassning finns det för denna ”lilla” väg. Det kan vara så att dessa tunga fordon, bil o släp med totalvikt på ca 60 ton INTE får köra på denna väg.

  Kolla med kommun, alt Länsstyrelse. Eller styrelsen om vägen är enskild.

  Med vänlig hälsning

  Ulf Mårtensson, boende i Magleby på Söderåsen. På enskild väg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *