VLT/ Insändare: VA-taxan höjs mer än annat

Insändare: VA-taxan höjs mer än annat

Replik på Mälarenergis svar Därför höjer Mälarenergi priserna, VLT den 27 mars.

“Av svaret konstaterar jag att om man har monopol kan VA-taxan höjas oavsett att höjningen är markant högre än alla andra prisökningar. När VA-taxan så markant avviker från alla andra prisökningar som VA-konsumenten har måste det ifrågasättas om VA-verksamheten bedrivs effektivt. Enligt SCB:s statistik försvinner 25 procent av allt dricksvatten genom läckage och spolning av ledningar.”…….

“Eftersatt underhåll och läckage kombinerat med kommunalt monopol borgar för att västeråsarna och alla andra VA-konsumenter kommer att få betala kraftigt höjda VA-taxor oavsett övriga prisökningar i samhället.

Lars-Göran Carlsson,

ordförande VA-i-tiden”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *