2020-04-21, Den lilla människan Anna, ”Många pudlar har det gjorts den sista tiden…”

”Många pudlar har det gjorts den sista tiden…”

Att gör en pudel i coronapandemins tidevarv har blivit ett fenomen som vi kunnat läsa om vid flertalet tillfällen och av flera politiker.
Bekännelserna av de felaktigt tagna besluten årtionden i efterhand duggar tätt gällande Sveriges försvarsberedskap. Vi har läst om slängda lager, bristen i helhetssynen vid säkerställning av tillgång till mediciner vid kriser när apoteksmonopolet såldes ut, nedmontering av försvar militärt och civilt, förmåga till egen matförsörjning osv.
Nu vill jag fasen mig inte att politiker skall göra samma idiotiska misstag när det gäller vatten/avlopp tillika matjord.
Överallt dyker artiklar upp om svåra ekonomiska tider är på väg, oro/oenighet både inom FN och EU, oro i maktpositioner globalt, massarbetslöshet, flyktingströmmar, coronapandemi osv osv.

Jag vill nu att Sveriges riksdag har vett att med omedelbar verkan tar ett stort omtag i de frågor va i tiden berör.
Här finns ingen tid att vänta och har man minsta lilla vett nu så ställer man om hanteringen av rötslam med omedelbar verkan och börjar bygga för förbränning och stoppar import av rötslam.
Frågan om vatten och avlopp bör givetvis ha olika lösningar för att sprida riskerna.
Man måste också se landsbygdens egna problemlösningar som en tillgång och backup istället för ett problem eller tillfälliga inkomstkällor.
Och låt för guds skull människors vedeldning på landsbygd vara ifred!
Om strömmen slås ut vid kriser så lär städerna få hjälp först och landsbygden få vänta länge. Tvinga inte människor att byta värmesystem på landet!

Gör rätt nu idag och begrip nu så slipper ni pudla om 20 år och utsätta framtida befolkning för stora våndor, ekonomiska kollapser och dylikt skit som kan uppstå om man inte förstår och har vett att inse att beredskap kostar och måste få kosta, nöjen ingår icke i kärnverksamhet utan är en bonus i goda tider som man sedan måste räkna med att det vips kan försvinna vid sämre tider.

Näe, jag anser inte jag är världsbäst men klok är jag och oändligt trött och förbannad på slöseri med tid och resurser på utredningar som är undermåliga samtidigt som de bra ändå inte genomförs utan de fastnar som en produkt i en pärm.

Japp, precis…
Småländska jäntor är jobbiga att ha att göra med!😜

Ur hjärta
Ur sinne
Med rak rygg
”Den lilla människan Anna”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *