Nyheter från Paris- Coronavius i vatten för fontäner, för att rengöra gator, för konstgjorda sjöar etc.

Spår av viruset i vattenledningar i Paris – men inte i dricksvattnet

PARIS. Lokala myndigheter i Paris har hittat ”små spår” av det nya coronaviruset i det vatten som används för att rengöra gator, i vissa fontäner, för att bevattna och fylla på vatten i konstgjorda sjöar i en del parker. Som en försiktighetsåtgärd har det nu helt slutat användas.
– Men i dricksvattnet, vars ledningsnät är helt oberoende, har vi inte hittat några som helst spår av viruset och det kan därför konsumeras utan risk, säger en talesperson för kommunen till AFP.
I Paris finns sedan 1800-talet två olika vattenledningsnät, där det ena tar vatten direkt från floden Seine och Canal de l’Ourcq och bara behandlas lätt. Det är i det vattnet spår av viruset påträffats – inte i det betydligt mer noggrant rengjorda vatten som går ut till parisarna i ledningsnätet för dricksvatten. Kranvattnet är med andra ord fortsatt säkert att dricka, enligt myndigheterna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *