Expressen/ MSB: Potentiell brist på varor kopplat till dricksvattenförsörjningen

MSB: Potentiell brist på varor kopplat till dricksvattenförsörjningen

Se rubriken: MSB: Kommer inte att ske inom kort

…… Maria Bergstrand, enhetschef på MSB, säger att Sverige är ett mycket transportberoende land som bygger på ett stadigt inflöde av varor i landet. ….

En potentiell brist är varor som kopplas till dricksvattenförsörjningen.

– Vi ser att det inte kommer att ske inom kort, men om vi hamnar i en förvärrad situation, både här hemma och i vår omvärld, kan det vara så att det finns vissa kemikalier som vi inte kommer att ha tillgång till.

Anläggningarna har reserver

 

Vilka åtgärder kan ni vidta för att förhindra brist på dricksvatten? 

…….Till Aftonbladet förtydligar Maria Bergstrand senare att det inte kommer att bli någon brist på dricksvatten i Sverige – utan att myndigheten enbart gett en lägesbild.
– Det kommer inte att ta slut. Dricksvatten kommer alltid att prioriteras och alla våra kommuner har god beredskap så vi kommer att ha dricksvatten även i fortsättningen, säger hon till tidningen.

En kommentar

 1. Corona pandemin kan skapa dricksvattenbrist i Sverige.

  “MSB varnade för eventuell dricksvattenbrist i Sverige.

  Det finns också en risk för fördröjning i leveranser av flockningsmedel som används för vattenrening.” säger Maria Bergstrand, enhetschef på MSB

  Det står mer och mer klart att ingen av de som har ansvar för vårt samhälle tar något ansvar samt verka sakna både insikt och fakta

  Nu börjar medborgarna alltmer upptäckt hur illa det verkligen står till med moder Svea, och att det enda som är intressant av etablissemanget är att stjäla så mycket pengar de kan från befolkningen. För något år sedan gjordes en dricksvatten invertering i Sverige som kom fram till att vi skulle kunna försörja flera hundra miljoner människor med dricksvatten. Men en corona epidemi på några tusentals smittade sätter nu allt på ändan.. allt medans Sverige med länsstyrelsen i spetsen kräver att även fastigheter med egna brunnar ansluts till kommunalt vatten. Kostar minst 100.000 per fastighet. Men nu förtydligare de uttalandet:

  – Det kommer inte att ta slut, säger Maria Bergstrand på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.” F ö får man väl hoppas på att det hålls koll på produkter som levereras till vattenreningsverk och att folk inte tvättar sina bilar på garageuppfarterna, soptunnor och utemöbler.

  Restriktion måtte väl gälla i alla avseenden.? Det kan väl knappast vara pandemin som är problemet. //MR

  1. Sverige kan få brist på dricksvatten, enligt MSB

  2. MSB om vattenbristen: Det kommer inte att ta slut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *