Sala Allehanda/ Företag (Green soil SA) vill starta anläggning för kompostering av avloppsslam intill sjön Storljusen – 45 000 ton material ska behandlas årligen //Kö från kommunerna

Företag vill starta anläggning för kompostering av avloppsslam intill sjön Storljusen – 45 000 ton material ska behandlas årligen

3 kommentarer

 1. I fallet med Greensoil uppfattar jag det som att slammet inte heller är Revaq-certifierat. Jag grundar det på att ägaren av företaget Peter Green i radiointervjun sa att de tog hand om slammet från alla reningsverk i länet utom Kungsör och Västerås. Jag vet med säkerhet att Hallstahammars reningsverk inte är certifierat och kan gissa att det inte finns så många andra här omkring som är det heller.
  Då får man “jordförbättring” med extra mycket tungmetaller i på köpet. Dessutom placeras den nya gödselfabriken invid en sjö.

  Det blir bara värre och värre. Hur tusan får vi stopp på det här?

  /Patricia Leo

 2. Detta norr om Sala är ett Avestaföretag.
  Jag har kontaktat kommunen (där är det tydligen endast en enda person som känner till det), hänvisade till länsstyrelsen i Uppsala vilken hänvisade vidare till Västmanlands länsstyrelse vilken jag ska få kopior på de handlingar som finns.
  Ett samrådsmöte har farit med myndigheter och häromkvällen var det ett för närboende, det är alltså långt innan de har ett tillstånd.

  Skickar med bild från tidningen som fick mig att gå i taket. (anm: se artikel ovan)

  Vi har även reagerat senaste knappa året på dessa högar/stukor som ligger lite varstans täckta med plast/presseningar, ska ladda vanliga kameran och fara runt för dokumentation när jag är ledig och det är bra väder så korten blir tydliga.

  Solveig Bachler

 3. Från: solveig bachler
  Skickat: den 13 februari 2020 12:11
  Till: Anna Vestling
  Ämne: Fråga om certifierade anläggningar

  Har Avesta kommun och Sala kommun gällande certifikat?

  =>Svar:
  Hej!

  Ingen av nämnda kommuner har certifikat.
  Bifogar lista över certifikatsinnehavare.
  Allt gott

  Anna Vestling
  Revaq-sekretariatet
  Svenskt Vatten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *