ekuriren- Eskilstuna-Gillberga / Insändare: Rötslamshögarna är värre än våra avlopp

Insändare: Rötslamshögarna är värre än våra avlopp

2018-12-04

Rötslamshögarna som körts från Stockholm är större en vad vi i Gillberga/Lista kan klämma ut där bak på hundra år, skriver B Karlsson.

_____

Läste insändaren “Rötslam sprids nära vattenskyddsområde” publicerad den 28 november och tycker det är självklart att Rossvik får ersättning för att de inte får odla potatis på sin mark.

Jag bor i Gillberga utan för Eskilstuna och har nu för andra gången bevittnat när åkermarken utanför min tomt fylls med hundratals kubikmeter rötslam. Helt enligt gällande regler!

Jag har i och för sig inga problem med förfarandet. Rötslammet kommer vad jag vet från Stockholm i stora containern med lastbil. Vi ska helt lagligt förorena vår omgivning med stockholmarnas avfall. Samtidigt kräver Eskilstuna kommun att vi ska bygga om våra enskilda avlopp för hundratusentals kronor.

Var är logiken? Rötslamshögarna som körts från Stockholm är större en vad vi i Gillberga/Lista kan klämma ut där bak på hundra år.

Miljöpåverkan av våra avlopp är långt ifrån utredda och risken att det görs i onödan är stor. Det börjar likna hanteringen av de boende i Folkesta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *