fPlus/ Forskare: Så vittrar äganderätten sönder – ”Sverige illa ute som rättsstat”

Så vittrar äganderätten sönder – ”Sverige illa ute som rättsstat”

Sverige brister i rättssäkerhet vilket den ökande aktivismen bland tjänstemän på svenska myndigheter, visar stöd i forskningen. som professor Jan Olsson vid Örebro Universitet har gjort. Där kommer han fram till att uppemot 11 procent av de kommunala tjänstemännen kan klassas som miljöaktivister och att de återfinns i 23 procent av Sveriges kommuner. Förhållandet mellan politiker och tjänstemän och privata intressen är också en evig debatt inom statskunskapen. och detta gäller således även andra frågor än bara inom miljö..äganderätten är ytterligare ett område.  

Mailkommentar: Sverige brister i rättssäkerhet vilket den ökande aktivismen bland tjänstemän på svenska myndigheter, visar stöd i forskningen. som professor Jan Olsson vid Örebro Universitet har gjort. Där kommer han fram till att uppemot 11 procent av de kommunala tjänstemännen kan klassas som miljöaktivister och att de återfinns i 23 procent av Sveriges kommuner. Förhållandet mellan politiker och tjänstemän och privata intressen är också en evig debatt inom statskunskapen. och detta gäller således även andra frågor än bara inom miljö..äganderätten är ytterligare ett område. /MR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *