Den lilla människan Anna, 2019-12-08, ”Från COP 25 i Madrid ner till den lilla människan Anna”

”Från COP 25 i Madrid ner till den lilla människan Anna”

Jaha ja.
Idag läser jag på omni.se om vår miljö och klimatminister uttalande om utsläppshandel:
”-Här finns uppenbar risk för att det blir dubbelbokföring och att det inte blir utsläppsminskningar på riktigt i de internationella samarbetena, utan bara på pappret.” (Från intervju med TT enligt omni.se)

Den lilla människan Anna ligger i sin soffa och plockar ner citatet till sin micromiljö.

Jag tänker att beträffande utsläppsminskningarna gällande enskilda avlopp finns nog också en stor risk med att det inte ger någon verklig effekt utan bara en snygg pappersprodukt och att staten bör inte klampa rätt över sina medborgare när vi skriker efter hjälp och uppmärksamhet i frågan.

I mina tankar finns det mycket belägg för detta i alla dessa artiklar här på va i tiden och på nätet, en soppa utan dess like.

I en intervju på DN står det också att vår miljö och klimatminister uttalar att hon varnar för att vara naiv när det gäller de starka intressen som vill ha kvar fossila bränslen.

Kära miljö och klimatministern, har du koll på att detsamma inte sker inom vatten/avloppsfrågorna i det egna landet där du är med och regerar?

En sann miljö/naturvän kan direkt se att denna hantering av frågorna som nu sker i Sverige är helt uppåt väggarna.

Frågan är varför inte våran lagstiftande församling inte reagerar?

På DN står det också:
Lövin inför mötet:”-Som politiker måste vi ta ansvar”

Dags att ta ansvar i frågorna då, människor/medborgare lider oerhörd skada i vårt land i dessa frågor och får lämna sina hus/hem/stugor, livet och hälsan raseras, ibland även ekonomin.

Så återigen; kasta inte sten i glashus snälla minister, dräm till på den röda knappen och blås av tvångsanslutningar/tvångsåtgärder med omedelbar verkan!
Sätt stopp, gör om, gör rätt!

Jag hoppas att miljö och klimatministern personligen tar sitt ansvar och tar kontakt med den nationella föreningen VA -i Tiden och sätter av rejält med tid för samtal.

Det är allt jag önskar mig i julklapp.

Med vänlig hälsning
”Den lilla människan Anna”

 

_______________________________________________________________________________

Se om CO2 utsläppen:
Även detta kan vara intressant- att bygga dessa kommunala ledningar med massor med grävmaskiner, lastbilar och sprängningar leder till stora miljöpåverkningar. Inte bara att naturen förstörs, utan klimatet också. Så blir det även när enskilda utdömda infiltrationer mm skall grävas ner.
Men miljöministern vill inte ha någon kontakt med oss, vi i va-i-tiden nätverket har försökt att få kontakt och få till en träff. Hon vill tala på klimatmötet om hur fantastiskt stora satningar sverige gör och vilka storartade mål vi har.
Trots det så har vi bara uppfyller knappt några miljömål: http://www.va-i-tiden.se/2019/04/10/dd-debatt-planerade-nya-va-systemet-spolat-och-klart/

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *