GP/ Gryab VD/ Onödig oro för kemikalier vid rening av avloppsvatten

Onödig oro för kemikalier vid rening av avloppsvatten

I en debattartikel i GP uttrycker skribenterna oro över att Gryaab och Ryaverket använder polymer vid reningen av Göteborgsregionens avloppsvatten. De anser att det skadar åkermark och dricksvatten. Vi vill förklara varför polymeren är bra för avloppsvattenreningen och inte skadar miljön, skriver Karin van der Salm, vd Gryaab AB.

En kommentar

  1. Avloppsbranschen är trängd och då måste man gå ut och tala om att om man i avloppslammet blandar i egna kemikalier, plast och polyamid, regnvatten från vägar och tak som gjort dem rena, så får vi ett slam som är mycket bra för naturen.
    Däremot är stenkistor förbjudna, och infiltrationer fungerar bara 15 år.

    Varför denna tystnadskultur. Varför ryter inte personal på miljö och va förvaltningar till och säger att så här kan vi inte fortsätta, då förstör vi moder jord.
    /Anders Segerberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *