Dagens Samhälle/ ”Hård kamp om statens klimatmiljoner”

”Hård kamp om statens klimatmiljoner”

200 miljoner kronor. Så mycket får Arvika och Kristianstad för att skydda sina städer mot översvämningar. Men många kommuner slåss om de statliga bidragen för att förebygga naturolyckor och pengarna räcker långt ifrån till alla.

 

_________________________________________________________

Kommentarer

Den lilla människan Anna:
Det finns mycket klimatbesparingar i att se över VA-frågor.

Webbredaktören:
Nu får kommunerna LOVA bidrag från staten för att bygga ut ko0mmunalt va på landsbygden, med motiveringen att man minskar utsläppen och räddar miljön.

I verkligheten är det tvärt om. Tillverkning och byggnation av ledningsnär, ökad föroreningsmängd till reningsverken och ökad mängd förstört slam som skickas ut på åkrarna, ökad dricksvattenförbrukning för att spola långa ledningar för att undvika stopp, ökar belastningen på klimat och miljö. Varför skall då dessa va  tvångsanslutningar få statliga bidrag?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *